Print deze pagina Zoek door deze website

 

Dierenhulp in Noord-Overijssel

 

In Noord-Overijssel is de Dierenbescherming hard bezig een sluitende keten van dierennoodhulp te organiseren. De Dierenbescherming staat ervoor dat dieren in nood niet de dupe worden van conflicterende organisaties. Het dierenwelzijn staat hoog in het vaandel.

De keten van dierennoodhulp begint bij de meldingen. Deze worden door de Dierenbescherming aangenomen via het nummer 088-8113388. Na inschatting van de ernst van de melding rijdt de betreffende dierenambulance uit of gaat een afdelingsinspecteur ter plekke kijken.

Naast Olst-Wijhe Raalte rijdt er ook een dierenambulance van de gelieerde stichting Dierenambulances Noord-Overijssel in Hardenberg, Ommen, Steenwijkerland, Zwarte-waterland en Dalfsen. In Zwolle rijdt een particuliere dierenambulance. Gestationeerd bij asiel Kampen is nog een dierenambulance die uitrijdt in de gemeenten Kampen, Noordoostpolder en Urk.

Gewonde dieren worden naar de dierenarts gebracht. Voor gezonde dieren wordt opvang geregeld. Gemeenten zijn wettelijk verplicht tot 2 weken zorg te dragen voor gevonden huisdieren.

Voor huisdieren zijn er 4 asielen/ opvangen in de regio (Zwols dierenasiel, Dierentehuis De Kluif, Dierenopvang Koningen en Asiel Kampen).

Na 2 weken vervalt de zorgplicht en wordt voor de dieren een nieuw thuis gezocht. Wanneer dieren geplaatst zijn via het asiel kijkt het nazorg team van de Dierenbescherming bij de nieuwe huisdiereneigenaren alles naar wens is.